Volendam - Heerhugowaard 1: 1-7

Op 16 december mochten we naar Volendam toe met het eerste team. De vorige keer dat we daar waren hadden we problemen met parkeren en waren we daardoor te laat, ze hadden toen de klokken al aangezet en toen speelden we met een kwartier minder. Die wedstrijd viel mede door deze tijdachterstand bij een aantal borden het resultaat uit in het voordeel voor de Volendammers. We verloren toen met 3.5-4.5. Dit was dus een goede mogelijkheid voor een revanche.

Bergen 3 - HHW 3

Na een remise en een nederlaag moest ons team het in een uitwedstrijd opnemen tegen Bergen 3. Dit team had de beide vorige wedstrijden verloren en het was dus belangrijk, dat wij goed zouden presteren. Bij een nederlaag zou Bergen ons voorbij gaan en zouden wij mogelijk op de laatste plaats komen. Daar hadden wij geen zin in en vol goede moed vertrokken wij naar het kunstenaarsdorp.

De Waagtoren 7 - HHW 3

Onze eerste wedstrijd dit seizoen bracht ons naar het Gulden Vlies, waar we met Waagtoren 7 de degens moesten kruisen. Dat het niet gemakkelijk zou worden stond bij voorbaat al vast. De gemiddelde rating van de kaaskoppen was 1554, die van ons 1463. We sleepten een remise uit het vuur, dus we hielden er best wel een goed gevoel aan over.

HHW - En Passant

Het vlaggenschip van de schaakvereniging Heerhugowaard, ons eerste team dus, mocht zaterdag 7 oktober het spits afbijten tegen de Texelaars van En Passant. Of was het nou toch de spits?? Whatever. Eigenlijk was er niet veel om te bijten, want dat had het tweede de avond ervoor al gedaan. In IJmuiden hielden zij de plaatselijke vereniging knap op 4-4. De naam van die vereniging (Pas op!) hadden zij dus goed laten inwerken! Over (ver)bijten gesproken, de Texelaars zouden net na enen arriveren, wat de meesten van hen ook lukte.

Heerhugowaard tweede van Noord-Holland

Vanmiddag heeft ons bekerteam een geweldige prestatie geleverd en de tweede plaats veroverd in de NHSB-beker. In de halve finale werd er gewonnen van de Uil en in de finale werd er bijna gewonnen van het supersterke Magnus. Binnenkort zal hopelijk een uitgebreid verslag komen van het bekeravontuur. Voor nu heb ik een tweetal jaloersmakende foto's toegezonden gekregen die met de wereld gedeeld moeten worden.

Een avondje schaken in het gemoedelijke West-Friesland

Temidden van een grote hoeveelheid toeschouwers die waren toegestroomd om de ludieke vervoermiddelen in ogenschouw te nemen waarmee een grote groep schoolverlaters van een aantal middelbare scholen uit de gemeente Stedebroec zich naar een galabal lieten vervoeren, trachtten wij ons een weg naar de speellocatie van onze kwartfinale van de NHSB-beker, een wedstrijd tegen de Groen Zes, te banen. Dat bleek toevalligerwijs tevens de locatie te zijn van het voornoemde galabal, het Vereenigingsgebouw aan de Hoofdstraat te Bovenkarspel.

sv HHW 1 - KTV 1: 5½ - 2½

9 maart 1984 was voor mij een bijzondere dag. Ans en ik hebben elkaar toen het ja-woord gegeven. Die dag was het stralend weer, de toen gemaakte fotoreportage bevestigd dit. Het was al wel behoorlijk fris. De volgende ochtend lag er pak sneeuw! Ook 33 jaar later, donderdag 9 maart 2017, was het mooie dag. Weliswaar een gewone werkdag, maar toch. De volgende ochtend geen pak sneeuw, dus we stoppen maar met deze vergelijking.

Castricum 2 - Heerhugowaard 1: 2 - 6

Mijn eerste externe partij voor Heerhugowaard was thuis tegen Castricum 1, ik kreeg Cees Lute te bestrijden. Mede door mijn overwinning op hem, wonnen wij met het kleinst mogelijke verschil. Uiteindelijk degradeerden zij terwijl wij ons met de hakken over de sloot handhaafden. Maar dat is ruim 20 jaar geleden, om precies te zijn speelden wij die wedstrijd in september 1995. Sindsdien hebben Castricum en HHW met enige regelmaat de degens gekruist, in competitie en NHSB-beker.

Op een grijze zaterdag in Alkmaar

In dit verslag staan we uitgebreid stil bij de Indiase keuken, geven we aan het eind het recept van pittige linzensoep en blijven we even stilstaan bij het feit dat onze kopman Kevin Tan op bezoek gaat, down under, bij zijn jongere broer Jona Tan en dus een klein maandje "zoek" is. Gelukkig is hij in februari weer net op tijd terug voor de onze eerst volgende wedstrijd.