De wet van Morphy

Het zat ons in de 4e ronde van de bond bepaald niet mee. Eerst moesten we een invaller zoeken voor Edwin, zeker huiselijke verplichtingen. Gerard Groenveld was op de maandag al snel bereid gevonden in te vallen. Op dinsdag belt Oscar op dat hij met pech staat in Badhoevedrop. Altijd maar weer die Badhoevedrop. Dus moest TC Mats nog weer zijn lijst van reservespelers langs. Eerst Eric de Jong gebeld. Kon niet, want hij was een spelletje aan het hazewinden rond de tafel met zijn vrouw. Traditioneel decembergebruik in huize de Jong, om de lange winteravonden, gezellig door te komen.

Toen was Adri Maijers aan de beurt. Dat bleek een gouden greep te zijn, want als invaller op het laatste moment zorgde hij voor 1 van de 2 winstpartijen en nog wel tegen Fred Avis, een speler die toch gedoteerd is met een slordige 1800+ rating. Goed we lopen een beetje op de zaken vooruit.

Met de bolide van Robbert van Doorn richting Hoorn. (Dat lijmt....) Eerst de kinderzitjes nog even verwijderen. (Ben je al vader Robbert ? Dat gaat snel in 1 week !!) Robbert reed wat tammetjes, maar dat zal wel met de weg ongesteldheid te maken hebben gehad. In de speelzaal aangekomen eerst vele handjes schudden, o.a. van oud-lid en oud Straffe Hendrikker Roy Kerkhoven*, die de eer kreeg op bord 2 plaats te mogen nemen tegen de Hadrian Wall, die deze avond wat kwetsbaarder bleek dan in de vorige 3 wedstrijden. Co Buysman (nieuwe voorzitter van Caissa) memoreerde nog even ons 50 jarig bestaan en daarna konden we aan de bak.

Uiteindelijk scoorden we 2,5 bodpunt. Mats won een leuke patij tegen Bert Spil en er was een degelijke remise van Maarten op bord 3 en daarmee was de koek op. Het had iets meer kunnen zijn, want Karel stond de hele partij beter en bovendien had zijn tegenstander te maken met slinkende bedenktijd. En ook bij onze chauffeur was minimaal een half meer een optie geweest. Ach, we kunnen er mee leven en we wennen er al aan, dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen.

Op de terugweg zette Robbert er de sokken in. Daarbij deden we een leuk spelletje. Robbert stelde een vraag en als we daar dan Loper B één op antwoorden, dan draaide hij de raampjes open. Aan mijn kant was dat niet zo erg, maar bij Adri gingen ze niet meer dicht, dus die heeft nu een flinke verkoudheid opgelopen. Vast de laatste keer dat hij invalt voor HHW 2. Adri bedankt !

* Roy zoekt nog een goeie tuinman, die geen last heeft van hoogte vrees.
(Hetgeen me doet denken aan het volgende gedichtje, toepasselijk voor het einde van het jaar.)

De Gans van Oberammergau stond 's morgens vroeg al in de kou, te bibberen bijkans onder de 60 meter schans. Ik zo sprak het beest, je zult het wel beleven, heb mij voor het 4 Ganzentoernee opgegeven.
Zijn goede vriend de wijze Uil, die hem op de hoogte wees sprak; Trek je terug man, want jij hebt last van hoogtevrees.
Te Oberstdorf zijn de wedstrijden toen 1 week opgeschort, want U zult begrijpen, zij kwamen daar een Gans tekort.

1) Gespot in Hoorn, de enigszins grijzende Peter Poncin.

2) En Abel Romkes studeert nog steeds filosofie in Leuven !!

was getekend; Pietbull