Groot Feest !!

Hallo clubgenoten.

Ja, we bestaan dit jaar 50 jaar. Op 10-10-67 zijn we opgericht door de heren Sturm en van Egmond.* Daarover kunnen jullie lezen op de site onder de knop 'geschiedenis'. Vieren doe je zo'n jubileumjaar op verschillende wijzen. Allereerst hebben we op de Ledenvergadering Maarten de Haas benoemd tot lid van verdienste. Dat is meer dan terecht, want niet alleen is Maarten één van de leden van het eerste uur, ook heeft hij zo door de jaren heen veel gedaan binnen de organisatie van de club. Bestuurslid, Intern Wedstrijdleider, Jeugdleider etc. (Hopelijk kan hij ook weer snel starten met de vrijdagse schaakworkshop)

Op 12 oktober hadden we de Duo-avond, met Koppelschaak en Hand & Brain met daartussen een Schaakquiz, die in elkaar gezet was door Eric de Jong. Nu weten ook de jongkies dat Euwe in 1935 wereldkampioen werd en dat Henk Rijksen ons oudste lid is, zij het dat hij niet op de 9e, maar op de 4e december jarig is !! (Ook Rens Rensen stond verkeerd op de kalender, dat moet zijn 20 februari.)**

Op zaterdag 25 november komt de volgende stap. Bij de Swan wordt dan een receptie gehouden voor leden, niet leden en genodigden. Dat is om 13.00 uur. Aansluitend houden we een klein rapidtoernooi voor clubleden en verenigingen uit de omgeving. We zouden het natuurlijk leuk vinden als zoveel mogelijk clubleden aan dit toernooi mee zouden doen. Het is uiteraard geheel gratis, er zijn leuke prijzen te winnen en tussendoor is er tijd voor een hapje en een drankje. Geef je (massaal) op via het inschrijfformulier, dat op de clubavond zal rouleren of mail naar onze voorzitter of naar piet konijn.

***

* Op 12 oktober kwam er een grote man binnen lopen vlak voor aanvang van de quizavond. Bleek Peter Knol te zijn. Ik had hem nooit herkend. (Annelies wel) Hij wist te vertellen, dat voorafgaand aan de officiele clubavond (toen) er ook geschaakt werd bij van Egmond thuis. Ik denk dat Maarten en Piet de Haas, daar ook wel bij zijn geweest.

** Voor degene die nog geen kalender heeft, er zijn er nog voldoende op voorraad, dus vraag er op de clubavond even naar.

*** het bestuur